14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”   17:37   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ’NDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE DESTEK  
 
 
 
 
TOSYALI: ELİMİZİN UZANDIĞI HER YERE UMUDU TAŞIYACAĞIZ


Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı, deprem felaketine rağmen şubat ayında 974,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketlerinin yaşattığı acıları hafifletmek, üretim çarklarını yeniden döndürmek, üretime ve afetin ihracata olan etkilerini azaltmak için seferber olduklarının altını çizen AKİB Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı, “Yaralarımızı birlikte saracağız, elimizin uzandığı her yere umudu taşıyacağız.” dedi.

 

Tarih : 10 Mart 2023 Cuma 21:58

“DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA RUHU, ACILAR İÇİN HEPİMİZİ AYAKTA TUTAN EN BÜYÜK GÜÇ”

AKİB’in sorumluluk bölgesindeki Hatay ve Adana illerini depremlerin vurduğunu, Mersin ve Kayseri illerinin de yoğun afet göçü aldığını kaydeden Başkan Fuat Tosyalı, “İhracat ailesi olarak, devletimizin tüm kademeleriyle afetin ilk gününden itibaren sahadayız. Bakanlıklarımızla, valiliklerimizle, yerel yönetimlerimizle tüm kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle afetzede insanlarımızın gıda, giyim, barınma, temizlik ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımları ulaştırmanın gayretini gösteriyoruz. Milletimizin böylesi zor zamanlarda gösterdiği dayanışma ve yardımlaşma ruhu, tüm bu acılar içinde hepimizi ayakta tutan en büyük güç olmayı sürdürüyor. Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

Bölge ihracatında en yüksek değerler kimya, demir-çelik ve yaş meyve sebzede
AKİB’in şubat ayı ihracat performansını değerlendiren Başkan Fuat Tosyalı, söz konusu dönemde Türkiye’nin 18,6 milyar dolarlık ihracatına yüzde 5,9 oranında destek verdiklerini, bu ayda en yüksek değerlere kimya, demir-çelik ve yaş meyve sebzede ulaştıklarını bildirdi. Başkan Tosyalı, şunları söyledi: “Yılın ikinci ayında en fazla ihracatı 248,2 milyon dolar değer ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz gerçekleştirdi. Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliğimiz 195,6 milyon dolar değer ile ikinci, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimiz 153,9 milyon dolar değer ile üçüncü sırada yer aldı. Yine şubat ayında Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz 144,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimiz 78,4 milyon dolarlık, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğimiz 70,8 milyon dolarlık, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliğimiz 25,6 milyon dolarlık, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğimiz ise 19 milyon dolarlık ihracata imza attılar.”
Başkanı Tosyalı, Ocak-Şubat 2023 dönemine ilişkin bölge ihracatının 2,18 milyar dolar düzeyine ulaştığını bildirdi. 

AKİB’İN ŞUBAT AYINDA EN FAZLA İHRACAT YAPTIĞI ÜLKELER IRAK, RUSYA VE ALMANYA OLDU
AKİB, şubat ayında en fazla dışı satımı Irak, Rusya ve Almanya pazarlarında elde ederken ihracat hacminde en güçlü artışları Malta, Suudi Arabistan ve Avusturya pazarlarında yakaladı. Irak’a 87,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilirken bu ülkeyi 73,7 milyon dolar değer ile Rusya ikinci, 60,6 milyon dolar değer ile Almanya üçüncü sıradan takip etti. İhracat hacminde en yüksek artış elde edilen ülkelerde ise yüzde 805 artış ve 14,4 milyon dolar değer ile Malta birinci, yüzde 753 artış ve 14 milyon dolar değer ile Suudi Arabistan ikinci, yüzde 100 artış ve 13,7 milyon dolar değer ile Avusturya üçüncü sırada yer aldı.


 






Paylaş :
 
Etiketler :  tosyalı, mersin, ihracat, akdeniz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA