21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
KADINLAR EVDE PARA KAZANACAK


Yenişehirli kadınlar evlerinde defne yaprağı ayıklayarak para kazanacaklar. Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile kadınlar aile ekonomisine katkı sağlayacaklar.

 

Tarih : 6 Mayıs 2021 Perşembe 19:30

Belediye tarafından hayata geçen proje, aile ekonomisine katkı sağlayacak . Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kadınların evlerinden çalışıp aile ekonomilerine katkı sağlama fırsatı yakaladığı ‘Defne Yaprağı Ayıklama Projesi’ başladı. Projeden yararlanmak için mahalle muhtarlarına başvuru yapan kadınlara defne yaprakları teslim ediliyor.

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve Mersin’de ekolojik ürünler üzerine faaliyet yürüten bir firmanın işbirliği ile hayata geçirilen projeyle ekonomik durumu iyi olmayan, çalışamayan kadınların ev ekonomilerine katkı sunulması hedefleniyor. Mahalle muhtarlarının duyurusu ile projeden yararlanmak için başvuru yapan kadınlara defne yaprakları, görevliler tarafından evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor, sonrasından tekrar toplanıyor.

450 KADIN KATILIMDA BULUNDU

Korona virüs salgılından dolayı, ekonomik anlamda etkilenen ailelere nefes aldıracak proje büyük ilgi gördü.  Projeye başvuru yapan kadınların evlerini tek tek gezen ve kolileri teslim eden Yenişehir Belediyesi görevlileri, kadınlara defne yapraklarını nasıl ayıklayacaklarını da anlattı. 450 kadının başvuru yaptığı projede bugüne kadar 200 kadına defne yaprakları evlerinde teslim edildi.

Mahalle muhtarlarının duyuruları ile projeden haberdar olduklarını belirten kadınlar, pandemi sürecinde ev ekonomisine katkı sunacak olan projeyi hayata geçirdiği için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ettiler. Projeye katılım her geçen gün artıyor.






Paylaş :
 
Etiketler :  defne yaprak, yenişehir, aile, gelir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA