21:34   HACKERLAR OYUNLARDA!   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
MEÜ’DEN YEŞİL KAMPÜS ÇALIŞMALARINDA ÖNEMLİ BAŞARI


Dünya genelinde üniversitelerin "Çevre Dostu" Bir Üniversite Geliştirme ve Sürdürülebilirlik” konusundaki kararlılığını ölçen ve dünyada ilk ve tek olan “UI GreenMetric World University Rankings-UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması”nın 2020 yılı sonuçları açıklandı.

 

Tarih : 11 Aralık 2020 Cuma 12:10

Üniversitemiz 84 ülkeden 912 üniversitenin bulunduğu UI GreenMetric Üniversiteler Sıralamasında ilk başvurusunda “Dünyada 406., Türkiye’de 21.” olarak önemli başarı elde etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı öncülüğünde üzerinde hassasiyetle durulan ve çeşitli projelerin hayata geçirildiği Yeşil Kampüs çalışmalarında önemli bir sonuca ulaşan Üniversitemiz, böylece adını dünya genelindeki yeşil üniversiteler arasına yazdırmış oldu. Üniversitemizin dünya üniversiteleri yeşil kampüs sıralamasında dünyada 406., Türkiye’de 21. sırada yer almasının bu alanda yürütülen kararlı adımların neticesi olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bizim için önemli bir hedef olan bu sonuçla artık “Yeşil Üniversiteyiz.” Emeği geçen tüm personelimize yürekten teşekkür ederim” dedi.

UI GreenMetric her üniversitenin Yeşil Kampüs olma yolunda 6 göstergesine (ortam ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık, su, ulaşım ve eğitim) göre üniversiteleri sıralayan dünyadaki ilk ve tek sistem olarak öne çıkıyor. Açıklanan sonuçla, kampüste yürütülen sürdürülebilirlik kapsamındaki çaba ele alınarak dünya çapında başvuru yapan üniversitelerin durumu ortaya konuluyor.






Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA