21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
TARSUS SAĞLIKLI YAŞAMIN MERKEZİ OLACAK


Tarsus Belediyesince 1. etap bisiklet yolunun tamamlanarak halkın kullanımına açıldığı bildirildi.

 

Tarih : 7 Kasım 2020 Cumartesi 12:48

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın seçim meydanlarında vermiş olduğu bisiklet yolu sözünün ilk etabı tamamlanıp halkın kullanımına sunuldu. Tren Garı önünde bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Parkında yer alan yürüyüş yolları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan revizyon çalışmasının ardından bisiklet yolu standartlarına uygun olarak dizayn edildi. Bu çalışmayla birlikte bisiklet yolları planlamasının da ilki hayata geçirilmiş oldu.

İlk etapta 600 metre olarak planlanan bisiklet yolu, uyarıcı tabelalarla donatılarak keyifli bir sürüş imkanı sağlanacak şekilde maviye boyandı. Altyapı ve üstyapı alanında önemli faaliyetler yürüten Tarsus Belediyesi, bu projesi ile sağlıklı yaşama teşvik edici nitelik taşıyan bisiklet kullanımına da öncülük etmiş oldu. Belediyenin bu hizmeti ile bisiklet kullanarak spor yapan vatandaşların güvenle istifade edebilecekleri bir güzergâh oluşturulmuş oldu.

Bisiklet sürmenin insan sağlığı açısından önemli bir aktivite olduğunu vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Kentimizde tesis edeceğimiz bisiklet yolları konusunda bilinçli bir şekilde hareket ediyoruz. Avrupa’da bisiklet yolları ile ilgili yazılan makaleleri dahi inceliyoruz. Bizim burada yaptığımız şey, var olan yürüyüş yolunu sağlıklı hale getirip, dönüştürmek şeklinde oldu. Standartlar göz önüne alınarak yapılan iş, özel ve anlamlı. Tüm dünya bisiklet yollarına önem vermeye başladı. Tarsus Belediyesi olarak, hem otomobil trafiğini azaltmak amacıyla hem de çevresel faktörleri göz önünde bulundurup, bisiklet dostu kent olma yolunda çalışmalar yapmak istiyoruz. Oluşturduğumuz komisyonlar ve kent konseyimizin bu yöndeki çalışmalarını destekliyoruz. Yeşilyurt Mahalle Muhtarlığı önünden başlayarak Hacı Bektaşi Veli Parkı ile tren yolu arasında olan 600 metrelik yol, bizim ilk etap çalışmamız olarak halkın kullanımına açıldı. Çalışma yürütülen diğer etaplarda ise 0.5 ince asfalt ve serpme kauçuk ile malzemeler kullanmayı hedefliyoruz. Bunları yaparken uygulamaların yapılacağı alanlarda zemin ıslahı da gerçekleştireceğiz" dedi.






Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA