21:04   BU BİR OROSPU EVLADI   14:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM HEDİYESİ   13:54   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:46   MERSİNLİ KADINLARIN DİKTİĞİ OYUNCAKLAR, DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ARKADAŞ OLDU   13:37   BÜYÜKŞEHİR’İN STANTLARINDA BU KEZ DEPREMZEDE ÜRETİCİLER DE YER ALIYOR   13:31   MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI   12:52   DEPREMZEDE TIYATROCULAR ÇOCUKLARı GÜLDÜRMEK IÇIN SAHNEYE ÇıKTı   01:52   "21.YÜZYıLDA CUMHURIYETIMIZI DEMOKRASIYLE TAÇLANDıRACAĞıZ."   19:54   ÇBK’DAN FIBA’YA SALON TEPKISI   18:49   TARSUS, BURSA’Yı KARıŞTıRDı   16:42   MERSIN İDMAN YURDU’NA ÇIRKIN SALDıRı   13:46   MILLI BOKSÖRÜN HEDEFI, OLIMPIYAT ŞAMPIYONLUĞU!   21:59   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:55   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:43   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:31   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:47   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ   17:40   BAŞKAN YILMAZ; “İSTİKLAL MARŞI, BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ VE PAROLAMIZDIR”  
 
 
 
 
SUYA ORTALAMA YÜZDE 20 İNDİRİM


Mersin’de su faturalarında indirimli dönem başladı. Birinci kademe 0-10 metreküpten 0-15 metreküpe çıkarıldı. Atık su bedeli yüzde 50’den yüzde 45’e indirildi. Bakım bedeli ücreti kaldırıldı.

 

Tarih : 20 Temmuz 2020 Pazartesi 22:48

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Temmuz ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda, pandemi nedeniyle artan su tüketimine bağlı olarak faturalarda yaşanan şikayetler dikkate alınıp, su tarifelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, Mersin merkez ve ilçelerde daha önce 0-10 metreküp olan birinci kademe 0-15 metreküp, 11-20 olan ikinci kademe 16-30 metreküp, 21-75 metreküp olan üçüncü kademe 31-75 metreküp, dördüncü kademe ise 76 metreküp ve üzeri olarak belirlendi. Yoğun olarak tarım ve hayvancılığın yapıldığı Mut ve Bozyazı ilçeleri için ise su kademelerinde farklı bir değişikliğe gidildi. Mut ve Bozyazı’da su tarifesinde birinci kademe 0-30 metreküp, ikinci kademe 31-75 metreküp, üçüncü kademe 75 metreküp ve üzeri olarak belirlendi. Birim fiyat üzerinden alınan yüzde 50 oranındaki atıksu bedeli yüzde 45’e indirilirken, 1 metreküp su bedeli kadar alınan sabit bakım ücreti ise kaldırıldı. Meclis üyeleri, tarife değişikliği dolayısıyla Başkan Seçer’e teşekkür etti. Başkan Seçer ise “Çok değerli bir çalışma yaptık, bütün emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Seçer, pandemide vatandaşların evde kalması nedeniyle su tüketiminin yoğunlaştığını, bu nedenle artan faturalar nedeniyle şikayetler aldıklarını belirterek, “Bu şikayetlere kayıtsız kalmam mümkün değildi. Gönül isterdi ki kademeleri tamamen kaldıralım. Ama su zengini bir ülke de bölge de değiliz” dedi. MESKİ’de tahsil edilen bedellerin yatırımlara katkısının sınırlı düzeyde kaldığını, daha çok hibeler ve uzun vadeli kredilerle çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Başkan Seçer, “Ben de istiyorum su mümkünse bedava olsun, ama bir bedeli olmalı. Suyu tasarruflu kullanmalıyız. Yasaların elverdiği ölçüde ucuz yapmalıyım. Maliyetleri düşürmeliyim” diye konuştu.






Paylaş :
 
Etiketler :  meski, indirim, vahapseçer, fatura,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  YAZARLAR
 
  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
tarsustekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA